Over mezelf

Gepubliceerd op 8 april 2022 om 17:51

Dit ben ik, een meisje van de  'boerenbuiten'...

 

Als kind speelde ik veel buiten: de natuur in, parkieten kweken in de volière (zie foto van toen ik klein was, met op de achtergrond 'mijn volière'), uren lang ronddwalen in de maïs of gewoon over de velden turen of kriebelbeestjes en vogels observeren...   Een eindje lang gaf ik als kind, dagelijks enkele duiven (zonder ring weliswaar) eten om te proberen ze in de til te houden, maar de meeste vertrokken vanzelf of verlieten de til, nadat hun jongen groot genoeg waren, tot grote teleurstelling. 

Zelfs toen al een klein moestuintje aan de zijkant van ons huis.   Wat al vlug overgroeid werd door onkruid, maar het idee was er.   

En dit is altijd gebleven: rust vinden in de natuur: interesse voor al wat leeft rondom ons.   

Toen we meer dan twintig jaar  geleden ons huisje kochten, was één van de eerste dingen die we direct opgestart hadden: een moestuintje, met kleine fruitbomen en kippen!     En een paar jaar later, als aanwinst van onze moestuin: de serre!   Een 6-tal jaar geleden kochten we een stuk grond bij en de tuin werd ons pronkstuk: extra fruitbomen, een vijver, en straks ook een wijngaard (om Maikel zijn hobby, nl. hobby-wijnmaken wat te ondersteunen)!

 

Maar daar bleef het niet bij:   de interesse voor de natuur is zo groot, dat ik ondertussen meerdere cursussen en workshops  volgde (van allerlei dieren, vogels, insecten tot bomen, bloemen en planten)!    Gewoon om zoveel mogelijk te leren en te weten van alles wat ik rondom mij zie en hoor!   

Momenteel ben ik volop bezig met mijn volgende opleiding: natuurgids!    Super-interessant, maar veel meer werk dan ik vooraf kon inschatten!    Dus momenteel alles op alles om dit, hopelijk, tot een goed einde te brengen!

***

En als het weer wat minder is, dan kan ik mij creatief uitleven!

Jaren geleden (ondertussen ook al meer dan 15 jaar geleden, zucht: wat worden we vlug oud....) volgde ik een opleiding: juwelen maken uit zilverklei ... en later volgde beelden maken uit koperklei (zie foto's hiernaast).  Kneden, boetseren, afbakken,... echt iets voor mij

De logische stap naar keramiek was vlug gemaakt!

En van het één kwam het ander en uiteindelijk kon ik een klein tweedehands keramiekoventje aankopen.  Zo nog eentje met cones, voor de kenners.  Dat oventje is ondertussen veel te klein geworden en is vervangen door een spiksplinternieuwe digitale oven!      

Na mijn super-drukke en fulltime bureau-job waarvoor ik mij 100% kan smijten,  is dit ideaal om eventjes het hoofd leeg te maken!

Dat creatieve zit in de genen: ik ben niet de enige "van mijn kant" die creatief bezig is: schilderen, beeldhouwen, tekenen, fotografie, ... er zit veel creatief talent in de familie.    En als ik naar de schilderwerken van mijn dochter kijk (zie foto), of de zeer zeldzame potloodschetsen van mijn zoon,  dan weet ik dat de creatieve genen zich goed hebben voortgezet.   En daar ben ik, als mama, natuurlijk heel erg trots op!

***

Voor mijn communie vroeg ik een fototoestelletje, maar kreeg ik jammer genoeg niet.    De interesse om voor alles rondom mij vast te leggen, bleef echter.    En van zodra het kon, kocht ik mijn eigen fototoestel:  in het begin nog met een filmrolletje, later een eerste digitaal toestel en ondertussen, na de nodige jarenlange opleiding: trotse eigenaar van twee professionele toestellen met bijhorende lenzen.

***

En als ik eventjes kan, (vooral om mijn zittende kantoor-job te compenseren) dan sport ik: elke ochtend yoga - 10 minuutjes maar - (op de foto hiernaast sta ik en de foto zelf is van Ingrid genomen)  en daarnaast probeer ik mezelf zoveel mogelijk te motiveren om wekelijks wat te sporten:  van lopen, tot spinning of gewoon het liefst van al: gaan wandelen (de natuur in , met mijn fototoestel mee)

***

 

Foto uit de kindertijd van Annemie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.